Охриѓанка се товари за запуштање малолетно дете

Охриѓанка се товари за запуштање на дете. СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Г.(36) од Охрид поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „запуштање и малтретирање на дете“....

Изградена пристапна патека за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“

Изградена пристапна патека за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“. Заврши изградбата на пристапната патека за учениците од основното училиште „Св. Климент Охридски“. Патеката е во должина од 45 метра,...

Јавен повик за добивање субвенции за туристичка такса

Врз основа на Годишната програма на Секторот за туризам и локален економски развој за 2022 година, предвидено e субвенционирање на уплатената такса за привремен престој на домашни и странски туристи...

Преку едукација на младите до борба против насилство врз жените и девојчињата

Преку едукација на младите до борба против насилство врз жените и девојчињата.Денес во просториите на Младински Центар Охрид се реазлизраше работилница на тема “Стоп за насилство врз жените и девојчињата”...

Утврдена динамиката за реализација на клучни проекти во Вевчани

Утврдена динамиката за реализација на одобрените проекти во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој во општина Вевчани.Започнаа потребните постапки за избор на економски и оператори за реализација на градежни...

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ организира хуманитарен концерт

Унијата на жени на ВМРО - ДПМНЕ Охрид организира хуманитарен концерт под мотото: "ЕДИНСТВЕНИ СМЕ ВО РАЗЛИЧНОСТА - СИТЕ СМЕ ЕДНАКВИ!". Настанот ќе се одржи во црквата Света Софија во...

Со проект вреден 45,6 милиони денари ќе се подобрува енергетската ефикасност во Југозападниот регион

Ќе се подобрува енергетската ефикасност во Југозападниот регион во земјава. Во проектот се вклучени седум општини, а ќе се интервенира на 13 објекти.Две училишта во Струга, по едно во Дебар...

Членови на ЛМО при ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ во еко акција

Денеска членовите од ЛМО при ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ спроведоа еко-акција во непосредна близина на училиштето. Нека нашава еко-акција биде поттик и за останатите луѓе во иднина да организираат вакви...

Нова водоводна линија на ул. „Христо Узунов“

Екипи на ЈП „Водовод“ деновиве работат на изведување нова водоводна линија на улица „Христо Узунов“. Се поставува цевковод од полиетиленски материјал, со профил ф63 мм во должина од 160 м.Активностите...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани