Десеткратно зголемени сметките за струја во Здравствен дом Вевчани

Десеткратно зголемени сметките за електрична енергија во Здравствен дом Вевчани. Минатата година киловат час на слободниот пазар бил 3,7 денари, годинава е 37 денари. Од јавната здравствена установа велат во...

Доделени по 4 000 денари за секое прваче во Вевчани

Наместо по 2 000 денари, како што првично вети вевчанскиот градоначалник Спасе Кочоски, првооделенците добија по 4 000 денари. На 2 септември ветив по 2.000 денари за сите првоодделенци.Советот на...

Во Вевчани се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас

Во општина Вевчани, вчера се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас. Во Мултикултурниот Центар во Вевчани се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас, во организација на Македонското Еколошко Друштво, со...

Доделени парични средства за вевчанските првооделенци

На денешната седница на Советот на општина Вевчани се усвои ребалансот на буџетот на општина Вевчани. Со усвојувањето на ребалансот се предвидоа и средствата за доделување на парична помош на...

Ќе се реконструира улицата до спортско – образовниот комплекс во Вевчани

Ќе се реконструира пристапната улица до спортско - образовниот комплекс во Вевчани. За таа намена обезбедени се 2 150 782‬,00 денари. Во текот на 2022 година подготвени се десеттина предлог...

Финансиска поддршка и за првачињата во Вевчани

Градоначалникот на Вевчани Спасе Кочоски најави финансиска поддршка за првачињата. По повод почетокот на новата учебна година до Советот на општина Вевчани ќе предложам: Предлог - Одлука со која на...

Странски македонисти во посета на Вевчани

Уште  една  програмска  активност  беше  успешно  реализирана  во  рамките  на  овогодишното  десето  по  ред  Вевчанско  куклтурно  лето  Вевкул  2022,тоа  се  одржа  под  мотото:„Празнување  680  години  од  првото  споменување  на  Вевчани ...

Се спушти завесата на Вевчанско лето 2022

Викендов со хорот од Базелската катедрала се сушти завесата на Вевчанско лето 2022 во организација на Здружението за афирмација на туризмот, културата и културното наследство - Вевчани Турист Инфо, а...

Заврши фестивалот „Пображење“

Синоќа на анфитеатарот во црквата Успение на Пресвета Богородица во Вевчани со звуците на македонската чалгиска музика заврши 12-тиот по ред фестивал на народна култура ,,Пображење” - Вевчани. Пред многубројната...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани