Левица Охрид обвинува за притисоци од страна на полицијата

Левица Охрид обвинува за притисоци од страна на полицијата.Според соопштението лиферувано во јавноста полицијата во пресрет на утрешните протести вршела притисоци врз раководството на Л.О. ЛЕВИЦА ВО ОХРИД. Во врска...

Пецаков оствари средба со амбасадорот на Словачка

Денес градоначалникот Кирил Пецаков, оствари средба со амбасадорот на Словачка во Македонија, Н.Е. Хенрик Маркуш. На средбата најмногу се зборуваше за продолжување на манифестацијата “По патеките на Св. Кирил и...

Екологистите повикуваат на решавање на проблемот со дивите депонии

Активисти бараат решавање на проблемот со депониите во Југозападниот регион во земјава. Двете депонии, една  во градот  Струга, другата на превојот  Буково го загадуваат сливот на Охридското езеро, а нивното затворање е  една од  клучните...

,,Стави појас” нова превентивна кампања на СВР Охрид

„Стави појас“ е новата превентивна кампања што ќе се реализира на целото подрачје на СВР Охрид. Во рамки на кампањата, предвидено е, на повеќе градски сообраќајници, на локалните, регионалните и...

Левица повикува на протести против отворањето на бугарскиот клуб во Охрид

Поради отворањето на контроверзното здружение именувано по фашистичкиот државник, слуга на Хитлер и борец против македонизмот „Цар Борис III“, Левица - Охрид ја повикува целокупната здраворазмуна јавност на протест против...

Медали за учениците од угостителско на меѓународниот натпревар ГАТУС

Во период од 29.09 до 02.10.2022 година РЦСОО ,,Ванчо Питошески” учествуваше на меѓународен натпревар ГАТУС во областа на угостителско-туристичка струка каде што настапуваа 12 екипи од бившите југословенски републики –...

Општината ќе доделува образовен додаток за студенти од семејства со социјален ризик

Општината објави јавен повик за доделување на еднократен паричен надоместок - образовен додаток за студенти кои потекнуваат од семејства со социјален ризик и студираат надвор од Општина Охрид за академската...

Образовниот процес ќе се одвива со физичко присуство

И покрај енергетската криза образовниот процес ќе се одвива со физичко присуство. И средните и основните училишта ќе бидат на регулиран пазар со што се очекува да нема проблеми со...

Нова фекална канализација на улица „Даме Груев“

Денеска започнаа градежните активности за поставување нова фекална канализација на улица „Даме Груев“ на потегот кај Старото кино. Вредноста на проектот е 900 000 денари и е дел од годишната...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани