Охридски заклучоци за туристички Балкан без граници

Втората Регионална конференција на Балканската асоцијација на здруженијата на хотелиерите (БАХА), што се одржува во Охрид, ќе донесе низа конкретни заклучоци што ќе бидат проследени до државните и локалните институции,...

50 години Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура

Годинава се слави јубилејното 50 издание на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура со кој Охрид - градот на древните цивилизации, духовната традиција и на изворот на словенската...

Работилница за подобрување на услугите за лицата со попреченост

„Подобрување на услугите за лицата со попреченост“ е темата на работилницата што ќе се одржи денеска во Охрид, во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Швајцарската...

„Аналфабет“ номиниран за награда на „Чернодрински“

Комедијата "Аналфабет" на Охридскиот народен театар, е меѓу номинираните 11 претстави во официјалната селекција во трка за награди, на годинешното 52- то издание на Македонски театарски фестивал "Војдан Чернодрински". (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани